Intro

Met het oog op morgen

De Klerk Waterbouw en De Klerk Staalconstructie werken hard aan de toekomst door innovatief inspelen op veranderende vragen uit de markt. Transparantie en duurzaamheid zijn daarbij belangrijke sleutelwoorden. Een nieuwe tijdgeest dient zich hiermee aan.
Daaraan een bijdrage te mogen leveren maakt ons enthousiast.

Historie

Historie

Al in 1887 werden rijs- en zinkwerken uitgevoerd in het Scheur (Zuid-Hollandse Rijndelta). Niet veel later zien we de Klerk opduiken met werken voor de afsluiting van de Zuiderzee en de drooglegging van de IJsselmeerpolders en later na de watersnoodramp de Deltawerken. Het water werd als leidraad doorgetrokken naar het land met de komst van het staalconstructiebedrijf in 2003. Zo zien we een onderneming die haar basis heeft doorgevoerd in een grote diversiteit.

Certificering

We doen het al zo lang

Dat onze bedrijven volledig zijn gecertificeerd is voor ons het formele bewijs van de hoge kwaliteitseisen die we onszelf opleggen.

De Klerk Werkendam is in het bezit van diverse certificeringen conform
ISO 9001, VCA**, ISO 14001,
CO2-prestatieladder, FSC®, BRL SIKB 7000: 7001 & 7003, NIWO-VIHB, NEN-EN 1090, EN-ISO 3834 en kwalificatie voor lassen van hogesterkte staal S690.

Engineering

Engineering

De Klerk is meer dan een water-bouwer.
Wij zijn op de eerste plaats ook denkers.
Creatieve engineers die binnen de aangegeven kaders van het projectplan (detail) ontwerpen voorzien van dimensies en hoeveelheden. Maar wij blijven niet zitten achter ons beeldscherm. Wij voeren uit wat we hebben bedacht en ontworpen.
Onze ontwerpers staan in direct contact met de werkvloer. De Klerk levert haar opdrachtgevers immers een totaaloplossing.

Visie & Duurzaamheid

Visie & Duurzaamheid

Een nieuwe tijdgeest dient zich aan. Daarom werken wij de laatste jaren hard aan CO2-
reductie. Die gedachte is leading bij de vervanging van ons wagenpark en materieel.
Bovendien zien wij daar op toe door vaak ‘ buitenaf’ te verblijven in plaats van nodeloze
kilometers te reizen. Tot slot verantwoorden wij het criterium ‘ duurzaamheid’ in onze
werkplannen en werken wij bij voorkeur met leveranciers die net als wij meedenken met
het milieu.

CO2-prestatieladder

CO2-prestatieladder

Het terugdringen van CO2-uitstoot leeft meer dan ooit. De Klerk is zich bewust van het feit dat het energieverbruik gereduceerd moet worden. Via haar website communiceert De Klerk haar energiebeleid, reductiedoelstellingen, maatregelen en initiatieven om de CO2-emissie te verlagen.
De vereiste documenten in het kader van de CO2-prestatieladder zijn middels onderstaande link beschikbaar.

Vacatures

De mensen maken het verschil

Werken bij De Klerk betekent werken bij een organisatie die goed werkgeverschap hoog in het vaandel heeft staan. De business waarin wij opereren is en blijft immers mensenwerk.

Wij zijn per direct op zoek naar een:

Geslaagde presentatie nieuwe kraan De Klerk >> meer

Geslaagde presentatie nieuwe kraan De Klerk

Vrijdag 22 juni is in de Biesboschhaven Werkendam de nieuwe 280-tons Hei- en Hijskraan THW A-2800 PDS van De Klerk gepresenteerd. Deze unieke allround machine staat op ms Westerschelde en zal met name worden gebruikt voor zwaar hei- en hijswerk in de Waterbouw.

Het zelfvarend schip Westerschelde werd een jaar geleden al aangepast om voldoende drijfvermogen te hebben om deze gigantische kraan aan boord te kunnen hebben. Het schip werd circa 4 meter verbreed naar 15,55 m en 9 meter verlengt tot 64 m.

De kraan speciaal voor De Klerk ontworpen door TMS uit Werkendam en gebouwd door Woltmann uit Giessenburg. Met een maximale giek van ruim 60 meter en 60 meter heimakelaar kan zowel tot 3:1 voorover als achterover worden geheid.

Vrijdagmiddag waren relaties uitgenodigd om de nieuwe aanwinst te bekijken. Algemeen directeur Cor van Berchum sprak als eerste de aanwezige toe. Daarna was wethouder/locoburgemeester van gemeente Werkendam Wim de Jong aan het woord.
Beide spraken vol trots over de investering die is gedaan, het bedrijf en de werknemers van De Klerk. Met deze mijlpaal kan De Klerk slagvaardig en met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Door het oplaten van ballonnen vanuit een champagnefles, door Wim de Jong, werd op feestelijke wijze de kraan in gebruik genomen. Alle aanwezige waren inmiddels voorzien van een glas champagne en bracht Cor van Berchum een toost uit.

Maatschappelijke betrokkenheid is voor De Klerk belangrijk. De presentatie van de nieuwe kraan was dan ook aanleiding om Stichting StEeF een gift te geven. Stichting StEeF staat voor Stichting Educatief en Fairplay. Zij gebruiken sport, spel en creatieve activiteiten als middel om kinderen en volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking deel te laten nemen aan sport, spel en/of creatieve activiteiten.

Tijdens de Werkendamse Open Havendag op zaterdag 23 juni was de Westerschelde toegankelijk voor publiek. Veel van de ruim 20.000 bezoekers van de Open Havendag hebben een bezoekje gebracht. Sommige bezoekers duizelde het wanneer zij omhoog keken naar de giek van de kraan.

Al met al twee geslaagde dagen waarin De Klerk goede mogelijkheid heeft gehad om zowel de nieuwe kraan als het bedrijf te kunnen presenteren.

1
design | Lagrouw Strategische communicatie