Werkvoorbereider: Gerben de Vries

Als er iemand is die, ondanks zijn jonge leeftijd van 26 jaar, binnen De Klerk al veel gezien heeft is het Gerben de Vries wel. Van stagiair tot inmiddels werkvoorbereider. In dit interview zoomen we in op de weg die hij bewandeld heeft!

Delen

GdV-02

Hij is nu ongeveer een jaar actief in de functie van werkvoorbereider, maar we gaan eerst even terug naar het begin; op de brommer naar de werkplaats in Woudrichem, Gerben zocht een stage voor zijn opleiding middenkaderfunctionaris Werktuigbouwkunde en De Klerk zocht stagiaires. Vanuit die stage is hij op zaterdagochtend gaan werken als vakantiewerker. Een tijd die Gerben zich nog goed herinnert: “Een hele leuke tijd, waarbij we met veel jonge gasten aan het werk waren. Op vrijdagavond elkaar tegenkomen tijdens het stappen en de dag erna lekker werken.” Vanuit zijn opleiding is hij tijdens zijn stage terecht gekomen bij de servicedienst van De Klerk, “vroeg uit bed en lange dagen” aldus Gerben, maar wel kennisgemaakt met de drijvende vloot van De Klerk en dat trok zijn aandacht.

GdV-03

Nadat hij zijn opleiding had afgerond is hij als ‘losse vent’ gestart binnen de Waterbouw. Gerben verteld: “Ook een hele leuke tijd, waarbij ik op diverse schepen en veel verschillende projecten werkzaam ben geweest, maar bovenal veel collega’s nóg beter leerde kennen.” Uiteindelijk kreeg hij vanaf zijn 20ste een vaste plek op een werkschip, “toen werkte ik ineens op ‘een eigen schip’ en dat vond ik ook wel weer gaaf, zoals ik eigenlijk alles altijd snel leuk vind om te doen.” Na een aantal jaren op een werkschip te hebben gewerkt was het voor Gerben weer tijd voor iets anders. “Ik ben toen op een project van Labrujère Services, de werktuigbouwkundige tak van De Klerk, terecht gekomen als monteur en ook dat beviel me weer bijzonder goed met leuke jonge collega’s. Hard werken en veel lol met elkaar.”

Na verloop van enige tijd is hij een gesprekje aangegaan binnen De Klerk omdat hij altijd al dacht dat hij ‘iets anders’ ook nog wel leuk zou vinden. De eerste gedachte was een deeltijd HBO opleiding, maar gezamenlijk werd de conclusie getrokken dat Gerben werkvoorbereider zou worden binnen de Waterbouw en dat hij een intern leertraject zou gaan volgen. Daar zit hij op de dag van vandaag nog steeds middenin.

Het was even omschakelen als je altijd buiten hebt gewerkt en dan ineens hele dagen op kantoor of in de bouwkeet op het project zit. Waarom werkvoorbereider? “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in hoe zo’n project georganiseerd wordt, in de praktijk komt daar echt veel bij kijken! Je maakt planningen, werkplannen, koopt spullen en materialen in, ondersteunt de uitvoering. Je bent echt een spin in het web en dat is een hele leuke rol.” aldus Gerben.

GdV-07

Niet alleen binnen De Klerk maar ook privé heeft Gerben een aardige ontwikkeling doorgemaakt. Van vrijgezelle, jonge kerel naar een getrouwde vader met een geweldige zoon en het tweede kindje op komst.

Gerben is stiekem trots op het feit dat hij, ondanks zijn jonge leeftijd, al vrij snel volwaardig meedraaide binnen De Klerk. “Je merkt binnen De Klerk altijd veel waardering voor wat je doet, en dat doet me goed. Ik ben van opruimer naar werkvoorbereider gegaan. Een mooie loopbaanontwikkeling, waarbij het dus blijkt dat De Klerk je veel doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden kan bieden.”, zo sluit Gerben zijn relaas af.

Heb je ook interesse in een functie als werkvoorbereider bij De Klerk of een andere functie? Neem dan contact op met Robin van den Boom via Rvdboom@deklerkbv.nl

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten