19 jaar oude heikraan weer als nieuw na duurzame revisie

dinsdag 1 december 2020

De heikraan op heischip Biesbosch, type THW A1200 PDS, is afgelopen jaar door fabrikant Woltman compleet gereviseerd, gemoderniseerd en voorzien van een nieuwe laklaag.

Deel dit bericht

Deze kraan is in 2001 nieuw in gebruik genomen bij De Klerk, maar nog steeds uitstekend inzetbaar. Daarom is, in plaats van aanschaf van een geheel nieuwe kraan, bewust gekozen voor een complete en duurzame revisie van de bestaande machine. De kraan is zowel duurzamer, ergonomischer als krachtiger geworden. Een revisie waarbij de kraan tot op het laatste onderdeel uit elkaar is geweest en tal van vernieuwingen heeft gekregen. De oude motor is vervangen door een Stage V motor waardoor de emissie van vervuilende deeltjes geminimaliseerd wordt en de kraan daarmee weer voldoet aan de hoogste milieueisen. De motor is tevens voorzien van start-stop en de machine heeft een standkachel gekregen. Ook op ergonomisch gebied is de machine aan de meest moderne standaarden aangepast. Hiervoor is onder andere de cabine kantelbaar gemaakt. De machinist hoeft niet meer schuin omhoog te kijken, hij kan
nu de cabine eenvoudig in de juiste hoek ‘kantelen’. Vanwege het steeds zwaardere heiwerk dat De Klerk aantreft in haar projecten is ook het ballastgewicht met circa 25% uitgebreid, waardoor nu zwaardere palen gezet kunnen worden.

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten