24 Fundatie-cirkels voor Windplanblauw

woensdag 6 juli 2022

In opdracht van Ballast Nedam realiseert De Klerk Waterbouw op het IJsselmeer 24 fundatie-cirkels voor de nieuwe turbines van Windplanblauw.

Deel dit bericht

Windplanblauw is een initiatief van SwifterwinT en Vattenfall en bestaat uit een windpark in de Gemeente Dronten en Lelystad, waar 74 windturbines worden vervangen door 61 grotere turbines. Op het land komen 37 turbines te staan en 24 turbines krijgen een plaats in het IJsselmeer. Voor de 24 turbines in het IJsselmeer realiseert De Klerk Waterbouw in opdracht van Ballast Nedam de fundatie-cirkels voor de kofferdamconstructies.

Een fundatie-cirkel bestaat uit vier stuks stalen buispalen in het middelpunt, met daaromheen in een cirkel 22 stuks combiwand-buispalen met daartussen 22 stuks damwandplanken. Op deze fundatie-cirkels zal Ballast Nedam de verdere kofferdamconstructies realiseren, waarop de turbines zullen komen te staan. Meer informatie over Windplanblauw kun je vinden op https://windplanblauw.nl/.

Foto’s: © De Klerk Werkendam |📷martensmultimedIa.nl

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten