Alliantie Klimaatactie

woensdag 24 juni 2020

De Klerk gaat 40% CO2-uitstoot reduceren met deelname aan Alliantie Klimaatactie.

Deel dit bericht

Nederland wil naar een CO2-reductie van 55% in 2030. De Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie draagt hieraan bij door bedrijven en instellingen te helpen zich te committeren aan deze doelstelling. Samen werken zij aan een tussendoel van 40% minder CO2-uitstoot binnen de eigen organisatie in 2025. Organisaties die zich aansluiten worden hierbij bovendien kosteloos begeleid.

Ook De Klerk heeft zich bij de Alliantie Klimaatactie aangesloten. KAM manager Lennard van Anrooij geeft aan: “Dankzij actieve deelname is onze organisatie in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs. Het geeft bovendien concreet invulling aan ons verantwoordelijkheidsgevoel: de gevolgen van de opwarming van de aarde zijn zichtbaar en hebben nu al invloed op de toekomst van onze kinderen. Ten slotte willen we ons ook graag positief onderscheiden in de markt, en dat sluit aan bij het duurzame inkoopgedrag van overheden en multinationals”.

Praktische hulp bij CO2-reductie

Als deelnemer van de Alliantie Klimaatactie starten we met een globale 0-meting van de eigen CO2-voetafdruk. Met de hulp van het online 5-stappenplan naar CO2-neutraal ondernemen, het handboek ‘CO2-neutraal ondernemen – Zo doe je dat!’ en veel praktische tips en voorbeelden worden we geholpen om te besparen. Samen komen we zo groen en toekomstbestendig de Corona-crisis uit.

Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse Alliantie Klimaatactie >

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten