Boord-Boord Overslagfaciliteiten Mercuriushaven opgeleverd.

dinsdag 8 november 2022

Het project aanleg Mercuriushaven boord-boord overslagfaciliteit, dat De Klerk Waterbouw in opdracht van Havenbedrijf Amsterdam en onder directievoering van Arcadis heeft uitgevoerd, is naar tevredenheid opgeleverd. De eerste schepen hebben inmiddels al afgemeerd aan deze faciliteit. Het project is mede tot stand gekomen middels een subsidie vanuit de EU.

Deel dit bericht

Binnen het project hebben we de oude boeistellen verwijderd, fender- en trospalen aangebracht en daarbij ook de paalkoppen geplaatst en afgemonteerd. Tevens hebben we de fenderschotten aangebracht en 6 zware drijflichamen geplaatst en afgemonteerd. De fenderpalen hadden een lengte tot 34 meter en een gewicht van 45 ton per stuk en de trospalen waren 38 meter lang en wogen zo’n 72 ton. De drijflichamen hadden een gewicht van 82 ton per stuk. De paalkoppen en de drijflichamen zijn gefabriceerd door De Klerk Staalconstructie.

Het heiwerk kwam zeer nauwkeurig, aangezien er weinig heitolerantie was. Dit is naar tevredenheid geheel met eigen materieel uitgevoerd. Conform onze EMVI belofte hebben we het werk op de projectlocatie in 6 i.p.v. in 9 weken uitgevoerd. Een mooi ‘staaltje’ werk van de verschillende De Klerk-bedrijven.

Opdrachtgever:

Logo Havenbedrijf Amsterdam

Aannemer:

De Klerk_Waterbouw_LC

Ontwerp en Directievoering:

Arcadis logo

EU

NL Medegefinancierd door de Europese Unie_POS

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten