De Klerk één van de eerste waterbouwers die instroomt op Trede 3 van de Veiligheidsladder

dinsdag 1 juni 2021

De Safety Culture Ladder, beter bekend als de Veiligheidsladder, is een instrument om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag binnen een organisatie te kunnen meten.

Deel dit bericht

Anders dan bijvoorbeeld een ISO-certificering wordt bij het toetsen van de Veiligheidsladder de focus gelegd op de bedrijfscultuur en het gedrag van mensen. De Klerk Waterbouw en Labrujère Services zijn sinds mei van dit jaar voor Trede 3 gecertificeerd. Gijsbert Bos,Veiligheidsmanager bij De Klerk: “Dit bevestigt voor mij dat we op de goede wegzijn. Sinds vorig jaar, toen ik in dienst kwam, zijn we structureel bezig geweest om het veiligheidsbewustzijn in alle geledingen van de organisatie te verhogen. Dat we gelijk op het derde niveau instromen ben ik heel trots op. Van daaruit gaan we ons nu nog verder ontwikkelen. Vanaf 1 januari 2022 wordt de Veiligheidsladder bij alle opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de bouw hebben ondertekend onderdeel van de aanbesteding. Dit betekent onder andere dat bedrijven zonder certificering voor de Veiligheidsladder vanaf 1 januari niet meer in kunnen schrijvenop aanbestedingen van bijvoorbeeld Rijkswaterstaat. Het aantal gecertificeerde collega bedrijven is momenteel niet groot, laat staan bedrijven die net als wij in een keer instromen op Trede 3. Hiermee hebben we dus op dit moment een voorsprong”, aldus Gijsbert. Een prestatie waar we trots op zijn!

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten