De Klerk gaat meer jongeren werven met hun nieuwe ambassadeur: Gerard Visser

vrijdag 21 juni 2024

De Klerk is zeer actief om jongeren te enthousiasmeren werkzaam te worden in de Waterbouw. Om het verschil te maken in de waterbouwbranche heeft het Werkendamse bedrijf een ambassadeur benoemd die jongeren gaat begeleiden en helpen om kennis te maken binnen deze sector. Gerard Visser is vanaf heden het aanspreekpunt voor de jeugd binnen en buiten De Klerk en onderhoud de connectie met de diverse opleidingen. Op deze manier waarborgt De Klerk ook in de toekomst de aansluiting met de jeugd.

Deel dit bericht

Samen met uitvoerder en ambassadeur Gerard Visser (49) en personeelsmanager Robin van den Boom (32) wordt er vooruitgeblikt op de toekomst van De Klerk en de plannen die al zijn gemaakt.

Waterbouwers 2

Robin van den Boom (links) en Gerard Visser (rechts)

Even kennismaken

Gerard is elf jaar in dienst bij De Klerk en gaat nog steeds elke dag met plezier naar zijn werk. ‘’Uitvoerder zijn in de Waterbouw en met name bij De Klerk is een mooi vak. Je bent de schakel tussen binnen en buiten. Het is intensief, maar erg leuk werk.’’ Robin werkt negen jaar bij De Klerk. Robin en Gerard werken vanaf het begin zeer prettig samen. ‘’Ik ben net na Gerard begonnen bij De Klerk. We mogen dan misschien allebei andere functies hebben, maar dat neemt niet weg dat we aardig met elkaar zijn opgetrokken. Ik zie Gerard als de beste keuze die we konden maken betreft het ambassadeurschap’’ aldus Robin.

Gerard als ambassadeur

Volgens Robin was het eigenlijk vanzelfsprekend dat Gerard deze rol zou krijgen. ‘’Het is een hele beleidsmatige keuze geweest eigenlijk. Gerard begeleidt vrijwel altijd de stagelopers die hier komen. Heel veel stagelopers die hij in het verleden heeft begeleid, zijn binnen het bedrijf gebleven. De aanpak van Gerard is positief en werkt voor het bedrijf.’’

De Klerk

Handelswijze

Gerard weet zijn ervaring goed over te brengen op de stagelopers. De uitvoerder van De Klerk heeft een bepaalde gedachtegang zitten achter de manier van begeleiden. ‘’Ik heb zelf een bepaalde weg afgelegd. Ik ben begonnen en opgegroeid op de werkvloer. Daar heb ik alle facetten van ons mooie vak voorbij zien komen. Dus van zinkstukken maken tot draaien op een kraan, heien of baggeren. Deze ervaring heeft me geleerd wat belangrijk is als je start in de Waterbouw. Ik vind het heel belangrijk dat alle mensen uit mijn team zich thuis voelen in het team en bij De Klerk.’’

Gerard geeft de jongeren veel vrijheid, verantwoordelijkheid en eigenaarschap over hun eigen stage. Natuurlijk houdt hij een oogje in het zeil en kunnen ze voor vragen altijd bij hem terecht, maar ze moeten het vooral zelf ervaren. ‘’Naast die vrijheid en verantwoording vind ik het ook heel belangrijk om gedurende hun stage de stagiaires hun plek te laten ontdekken in ons vak. Door me te verdiepen in de stagiaires, kan ik beter aansluiting houden bij hun leerproces.’’

Plannen

De Klerk wil uniek zijn tussen alle andere bedrijven die in de dezelfde sector actief zijn. Met Gerard als ambassadeur wil De Klerk borgen dat er in de toekomst nieuwe, enthousiaste jongeren worden verwelkomd binnen het bedrijf. ‘’We hechten grote waarde aan een gezond personeelsbestand binnen de branche.

Waterbouwers

Aan de slag

Het ambassadeurschap is al van start gegaan. ‘’We willen mensen, door ze mee laten te lopen binnen onze organisatie, warm maken voor de waterbouw. Gerard is het centrale punt hierin en navigeert als ambassadeur om de jongeren in hun waterbouwhart te raken. Op deze manier wordt dat zeker een succes!” aldus Robin.

Gerard is gemotiveerd om naast zijn rol als uitvoerder binnen de grote projecten, aan de slag te gaan als ambassadeur en hiermee van waarde te zijn voor De Klerk en voor de branche.‘’ Ik wil graag mensen inspireren en klaarstomen voor het geweldige werk wat wij doen.”

Ben je geïnteresseerd in een stageplaats bij De Klerk? Neem dan contact op met Rachel Heuvelman via rheuvelman@deklerkbv.nl of 06 20 73 54 34 om de mogelijkheden voor jou te bespreken.

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten