De Klerk Staalconstructie neemt deel aan praktijkonderzoek CO2-besparing

donderdag 20 december 2018

Een twaalftal Brabantse ondernemingen uit drie verschillende bedrijfstakken neemt deel aan een onderzoek van het Klimaatplein en de Provincie Noord-Brabant naar CO2-besparing.

Deel dit bericht

De Klerk is één van de bedrijven die aan dit onderzoek meedoen. Door inzicht te krijgen in onze eigen CO2-uitstoot en toekomstige CO2-belasting die daarmee gepaard gaat, willen we onderzoeken of en hoe we duurzamer en kostenbewuster kunnen omgaan met ons energieverbruik.

Dankzij het onderzoek waaraan wij deelnemen gaan we inzien wat een prijs van €60,- per ton CO2 betekent voor de eigen bedrijfsvoering. Die prijs is volgens onderzoek van de Wereldbank al nodig in het jaar 2020 om zo de klimaatdoelen van Parijs te halen. We krijgen inzicht in de huidige eigenlijke klimaatkosten én manieren om die kosten zo snel mogelijk naar beneden te brengen. Energiebesparing en duurzame opwekking zijn dan belangrijke maatregelen omdat die direct zorgdragen voor minder verbruik van fossiele brandstoffen.

Volg je ons onderzoek via het Klimaatplein?

In januari starten we met het onderzoek dat ons inzicht gaat bieden in eigen CO2-uitstoot, CO2-kosten en mogelijkheden om die kosten zo snel mogelijk te verlagen. We hopen dat je ons gaat volgen en geïnspireerd raakt om ook duurzamer te ondernemen. Via het Klimaatplein worden de vorderingen van alle deelnemers op de voet gevolgd. Via deze link zijn alle deelnemers aan het CO2-onderzoek te bekijken. Dit onderzoek is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant.

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten