Verduurzaming vloot De Klerk Waterbouw

woensdag 18 mei 2022

Ron de Groot van De Klerk Werkendam en Sander Langenberg van Vink Diesel uit Sliedrecht hebben woensdagmiddag 18 mei tijdens de Maritime Industry beurs hun handtekening gezet voor de levering en inbouw van 11 milieuvriendelijke motoren.

Deel dit bericht

De verkoopovereenkomst behelst zeven DAF/Paccar MX EURO VI voortstuwingsmotoren en vier Stage V generatoren voor de kraanschepen Volkerak en Merwede en heischip Biesbosch. Daarnaast worden ook de keerkoppelingen, koelers en andere toebehoren vernieuwd. Met deze verduurzaming worden de schepen zelfs een stap schoner dan de hoogste eisen op milieu gebied voor de scheepvaart.

Het eerste schip wordt vanaf komende zomer aangepakt, volgens planning zullen alle drie de schepen einde van dit jaar voorzien zijn van hun nieuwe EURO VI en Stage V motoren. Meer informatie over deze verduurzaming verschijnt in de komende zomer-editie van ‘Met het oog op morgen’, de halfjaarlijkse newsletter van De Klerk Werkendam.

MI-DK-VD-EUROVI

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten