De medewerker en zijn functie: Geurt Verhoef

donderdag 3 november 2022

Deze nieuwe rubriek binnen De Klerk wordt geopend door Geurt Verhoef, 18 jaar en woonachtig in Werkendam. ‘De medewerker en zijn functie’ is hem op het lijf geschreven, hij is namelijk constructiebankwerker/lasser tot in de vezels van zijn overall.

Deel dit bericht

Geurt Verhoef - 01

Wat houdt dit beroep nu eigenlijk in? Geurt vertelt passievol over de inhoud van zijn functie: tekening lezen, lassen, hechten, heftruck rijden, overleggen met collega’s en overwerken waar nodig. Van jongs af aan wist Geurt dat hij in ‘de metaal’ terecht wilde komen. Dat dit bij De Klerk Staalconstructie werd wist hij toen nog niet, maar spijt van zijn keuze heeft hij zeker niet.

In zijn functie is Geurt eigenlijk als samensteller actief. Hij maakt van platen, profielen, stalen balken, kokers en andere materialen een constructie welke vervolgens nog afgelast moet worden. Hij geeft zelf de volgende uitleg: ‘eigenlijk zet ik het geraamte van een constructie in elkaar, zorg dat het maat technisch klopt, dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en vervolgens lassen de lassers het af’. Dit doe je enerzijds zelfstandig, maar ook samen met collega’s, een mooie combinatie dus. Na het bouwen wordt een constructie geconserveerd en dan is het helemaal af. ‘Je maakt van een stuk kaal ijzer een hele mooie constructie. Je ziet het groeien en als het af is, geconserveerd en wel, kun je met recht zeggen: dat heb ik mooi gemaakt samen met mijn collega’s’.

Geurt Verhoef - 02

De meeste constructies die Geurt maakt hebben raakvlakken met de offshore of de (constructieve) waterbouw. Van paalkoppen, tot fenderschotten en van leuningen tot bordessen, alles komt voorbij. Het meest trots is hij op project Dokbrug, waarbij De Klerk de balanspriemen, hameistijlen en leuningen heeft gemaakt.

De werkdag voor Geurt begint om 7.00 uur op de werkplaats aan de Beyerinckweg. Een normale dag eindigt om 16.00 uur maar overwerken is hem niet vreemd. ‘Als een project klaar moet zetten we met z’n allen schouders eronder en werken we een aantal avonden over, dat is voor mij geen probleem, het avondeten wordt dan verzorgd en we eten met elkaar in de kantine’. Op de donderdagavond staat steevast de lascursus bij ’t Gilde op de planning, welke gegeven wordt door collega Bart van Noorloos.

Via zijn school, ’t Gilde in Gorinchem, kwam hij met De Klerk in contact. In de tweede klas op de stagemarkt raakte hij aan de praat met bedrijfsleider Harry van Noorloos en zo is het balletje gaan rollen. Met een aantal klasgenoten is hij toen stage gaan lopen bij De Klerk en al vrij snel wist hij dat hij bij dit bedrijf zijn BBL-traject wilde gaan volgen. Inmiddels is hij nu zo’n 2,5 jaar in dienst en heeft hij daarvoor ook al een jaar vakantiewerk gedaan. ‘Het leuke aan De Klerk Staalconstructie is dat er veel jongeren werken. Er zijn veel BBL-jongens en de meesten blijven na het afronden van hun opleiding ook werken bij De Klerk en dat is hartstikke gezellig’.

Waarom Geurt vindt dat jongeren voor een beroep in de metaaltechniek moeten kiezen? “Je maakt van een stuk staal een hele mooie constructie op een project. Daar haalt hij ontzettend veel voldoening uit. En is dan trots dat hij dit, samen met een groepje fijne collega’s gemaakt heeft!”

Geurt Verhoef - 06

Geurt Verhoef, wie hem hoort praten over de functie van constructiebankwerker/lasser kan maar één ding concluderen; dat is een schitterend beroep waarbij je echt werkt aan gave projecten. Je bent met je handen bezig, zelfstandig en in teamverband. Met als eindresultaat fantastische staalconstructies.

Heb je ook interesse in een functie als constructiebankwerker/lasser bij De Klerk? Neem dan contact op met Robin van den Boom via Rvdboom@deklerkbv.nl

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten