Feestelijke oplevering fase1 kade Quarleshaven Vlissingen

donderdag 23 maart 2023

Op woensdag 22 maart vond de opening plaats van de eerste 400 m nieuwe kade aan de Quarleshaven in Vlissingen-Oost. Met deze nieuwe kade in North Sea Port krijgen de bedrijven Bulk Terminal Zeeland en Shipyard Reimerswaal ruimte voor verdere ontwikkeling en overslag.

Deel dit bericht

Oplevering fase 1 kade Quarleshaven - 001

In opdracht van North Sea Port voert de combinatie De Klerk - Hakkers de realisatie uit van de uitbreiding van de 800 m lange Quarleskade in twee fasen. De eerste fase is nu feestelijk overgedragen aan North Sea Port, Bulk Terminal Zeeland en Scheepswerf Reimerswaal. De combinatie De Klerk – Hakkers heeft een 400 meter lange nieuwe kade aangebracht, de taludbescherming en de terreininrichting verwijderd en natte en droge grondwerken uitgevoerd.

Oplevering fase 1 kade Quarleshaven - 002

In het voorjaar van 2022 is de bouw gestart met het heiwerk van de combiwand, bestaande uit buispalen en damwanden met een lengte tot 38 meter. Daarna is de verankering aangebracht alsook de verdere afbouw van de kadeconstructie afgerond. De kraanbaan van Shipyard Reimerswaal is verlengd en er is een nieuwe terreininrichting aangebracht. Het resultaat is een robuuste en betrouwbare kadeconstructie waar alle partijen de komende decennia mee vooruit kunnen.

Oplevering fase 1 kade Quarleshaven - 003

De werkzaamheden voor fase 2 starten eind maart 2023. De combinatie De Klerk – Hakkers begint met het slopen van de bestaande kadeconstructie, waarna de resterende 400 meter kadeconstructie wordt gebouwd tot aan het terrein van Vopak. Het complete werk is gereed in de zomer van 2024.

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten