Haveninrichting Dolderman Dordrecht

dinsdag 14 maart 2023

In de 2e Merwedehaven in Dordrecht heeft De Klerk Waterbouw een nieuwe haveninrichting gerealiseerd in opdracht van Dolderman BV.

Deel dit bericht

DK-DDM-03

In een periode van 21 weken, heeft De Klerk op dit project zowel het ontwerp als de realisatie uitgevoerd. Na gunning in september van 2022, is er direct gestart met het ontwerp. In eigen huis zijn de ontwerpnota’s en uitvoeringstekeningen vervaardigd, zodat eind oktober 2022 kon worden gestart met de installatie van de damwand. Voor de start van de kerstvakantie was de gehele 500 meter damwandconstructie inclusief gording en verankering gerealiseerd. Of dit nog niet uitdagend genoeg was is tussen en onder het in aanbouw zijnde betonsteiger ook nog eens over 125 meter lengte een nieuw haventalud ontgraven, een tijdelijke waterkering aangebracht, gesaneerd en de nieuwe oeverbekleding aangebracht.

Na de kerstvakantie is de gehele kadeconstructie verder voorzien van wrijfstijlen, bolders en een stalen deksloof. Verder zijn om de bestaande middenpier de houten en oude stalen afmeerpalen vervangen voor nieuwe 21 stuks stalen meerpalen voorzien van coatingsysteem, drenkelingenladders en wrijfstijlen. Ook is in deze periode de haven op diepte gebaggerd en zijn de aansluitingen gerealiseerd met de bestaande oevers van de naastliggende bedrijven.

We danken onze opdrachtgever Dolderman BV dan ook voor het gestelde vertrouwen en wensen hun veel succes op deze prachtige nieuwe bedrijfslocatie!

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten