Kwalificatie lassen S690

zondag 26 februari 2012

Voor het lassen van hogesterktestaal S690 is De Klerk Staalconstructie gekwalificeerd. De Klerk voldoet op het gebied van laskwalificaties aan de eisen voor het werken met hogesterktestaal.

Deel dit bericht

Dit type staal wordt vaak gebruikt in offshore constructies. De zeer hoge treksterkten kan het materiaal aan, maar het is zeer scheurgevoelig. Zeer belangrijk is daarom, bij het maken van een goede lasconstructie, de vaardigheid van de lassers. De lasprocedures moeten zeer gedisciplineerd worden gevolgd.
Essentieel in het proces is de temperatuurbeheersing. Extra veel aandacht wordt er besteed aan de opwarm- en afkoeltijden met betrekking tot het lassen en beheersen van de spanningen in het materiaal.

Grote voordeel van het hogesterktestaal is de gewichtsreductie die het kan opleveren. Dit sluit dan weer goed aan bij het beleid van De Klerk om op een verantwoorde wijze om te gaan met grondstoffen.

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten