Nieuwe kade Quarleshaven Vlissingen

donderdag 3 februari 2022

In opdracht van North Sea Port start de bouwcombinatie Hakkers - De Klerk eind maart 2022 met de realisering van een nieuwe kade aan de Quarleshaven te Vlissingen.

Deel dit bericht

North Sea Port bouwt een 800 meter lange nieuwe kade aan de Quarleshaven in Vlissingen-Oost. Dit stelt het bedrijf Bulk Terminal Zeeland in staat zijn activiteiten uit te breiden. De kade van Shipyard Reimerswaal wordt hierdoor ook langer.

De nieuwe kade aan Bulk Terminal Zeeland in het Sloegebied vervangt de oude kade die gesloopt wordt. De combinatie van Werkendamse waterbouwers Hakkers en De Klerk zal eind maart 2022 starten met de bouw van de nieuwe kade. Eind 2024 zal de nieuwe kade met een lengte van 800 meter gereed zijn. Hierdoor wordt de kade aan de zuidzijde van de Quarleshaven in totaal 1.200 meter lang. North Sea Port investeert hier maar liefst 40 miljoen euro aan nieuwe haveninfrastructuur.

Het overslagbedrijf Bulk Terminal Zeeland ziet zijn kade zo uitbreiden van 250 meter tot 440 meter. Hierdoor is er meer ruimte voor de overslag van droge bulk zoals houtpellets, gips, grondstoffen voor de staalindustrie, biologische landbouwproducten en stortstenen voor de versteviging van windturbines op zee.

De nieuwe kade zorgt er ook voor dat er 10 hectare extra terrein uitgegeven kon worden aan Bulk Terminal Zeeland. Daarnaast blijft er tussen de terminal en Scheepswerf Reimerswaal nog voldoende ruimte over voor een nieuw bedrijf dat daar activiteiten wil ontplooien.

Kade voor verschillende scheeptypes en bedrijven

Aan de nieuwe kade zullen verschillende types zeeschepen zoals projectladingschepen, hefvaartuigen, bulkschepen, fruitschepen, en tankers met een diepgang tot 12,5 meter alsook binnenvaartschepen kunnen aanmeren. De waterdiepte kan later nog met twee meter worden vergroot. De kade wordt versterkt aangelegd en geschikt gemaakt voor een kadebelasting van 5 ton per vierkante meter.

“Een deel van de kade wordt ontsloten en geschikt gemaakt voor potentiële klanten die zich aan de Quarleskade willen vestigen,” aldus Daan Schalck, CEO van North Sea Port. “Zo springen we zuinig om met onze haveninfrastructuur.” De nieuwe kade sluit bovendien aan op de terminal van Shipyard Reimerswaal die met de nieuwe kade 40 meter extra verwerft. Het bedrijf dat schepen onderhoudt en repareert zal hierdoor in totaal over 425 meter kade beschikken.

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten