Nieuwe Liebherr LR1130.1 'unplugged' kraan voor De Klerk

donderdag 11 januari 2024

De Klerk neemt haar eerste geheel elektrische hijs- en funderingsmachine in gebruik; de Liebherr LR 1130.1 unplugged.

Deel dit bericht

Deze kraan, met een hijscapaciteit van max. 137 ton, is één van ’s werelds eerste door een accu volledig elektrisch aangedreven rupskraan in zijn soort. De kraan kan aangesloten worden op conventionele stroomvoorziening, maar kan tevens volledig zelfstandig zonder stroomkabel (vandaar de term ‘unplugged’) op een accu draaien. De ‘unplugged’ capaciteit van het totale accupakket van 198 kWh is daarbij toereikend voor zo’n 8 tot 12 uur hijswerk. Bij aansluiting op conventionele stroomvoorziening zal het accupakket in zo’n 5,5 uur volledig opladen. Naast de ‘zero emission’ van deze kraan is er bij deze machine tevens sprake van een behoorlijke geluidsreductie, waarmee deze kraan dus ook ingezet kan worden in gevoeligere gebieden voor wat betreft omgevingsgeluid.

Met de inzet van deze nieuwe Liebherr LR1130.1 unplugged kraan zet De Klerk wederom een mooie verduurzamingsstap op weg naar volledige ‘zero emission’ op de bouwplaats.

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten