Uitbreiding Steiger 10 Odfjell

woensdag 11 april 2018

Voor opdrachtgever Odfjell Terminals Rotterdam gaat De Klerk Waterbouw de bestaande steiger 10 in de Derde Petroleumhaven uitbreiden. Het betreft de aanpassing om een volledig beladen SUEZ-Max schip (tot 160.000 DWT) aan het steiger te kunnen ontvangen.

Deel dit bericht

De voorbereidingen zijn gestart en de werkzaamheden bestaan o.a. uit:

- Nieuwe ondersteuning voor het betonnen steiger op stalen palen.

- Vakwerkconstructie voor overdracht van steigerbelastingen naar de fundering.

- Extra fundering voor de bestaande toeloopsteiger.

- Aanbrengen van damwand onder water voor het steiger, ten behoeve van baggeren en realisatie benodigde diepgang SUEZ-Max schepen.

- Aanpassen van het remmingwerk en overige afmeervoorzieningen.


Daarnaast slaan Odfjell Terminals en het Havenbedrijf Rotterdam de handen ineen om gezamenlijk te investeren in het uitbreiden van de bestaande dienstverlening en verdiept het Havenbedrijf de Nieuwe Waterweg om schepen met een diepgang van 15 meter toegang te geven tot de Derde Petroleumhaven.

De werkzaamheden zullen door De Klerk Waterbouw in een kort tijdsbestek van 2 maal een periode van 6 weken gerealiseerd worden om de bedrijfsvoering van Odfjell Terminals Rotterdam niet te verstoren.

Aansluitend aan de verlenging en versterking van het steiger kan er gebaggerd worden tot de gewenste diepte en is het steiger enorm vergroot in scheepscapaciteit.

Hieronder vindt u de links naar de nieuwsberichten van Odfjell en Port of Rotterdam over deze uitbreiding.

Press release Odfjell

Press release Port of Rotterdam

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten