Veilige en comfortable PBM's voor De Klerk medewerkers

maandag 10 januari 2022

Al ruim 25 jaar is Wijngaarden Veilig Goed een vaste leverancier van PBM’s (Persoonlijke Beschermings Middelen). In al die tijd is er veel veranderd op PBM gebied, met name bij de normeringseisen voor de kleding.

Deel dit bericht

In al die tijd is er veel veranderd op PBM gebied, met name bij de normeringseisen voor de kleding. De samenwerking met Wijngaarden Veilig Goed is altijd goed en constructief geweest. In 2008 heeft De Klerk bijvoorbeeld een werkkledinghuisstijl gekregen in Multinorm FR/AS uitvoering en in 2018 is het assortiment uitgebreid met diverse casuals.

Ondertekening PBM raamcontract De Klerk - Wijngaarden Veilig Goed

Om de tevredenheid verder te onderstrepen en de samenwerking te continueren is onlangs een raamcontract afgesloten om alle medewerkers te voorzien van PBM’s en alle andere voor het werk benodigde beschermingsmiddelen. Iedere medewerker heeft een eigen inlogcode waarmee hij of zij via het Pro-account op de website van Wijngaarden Veilig Goed kan inloggen. In deze PBM webshop van De Klerk kan men vervolgens eenvoudig de producten bestellen, behorend bij zijn of haar functie. Gijsbert Bos, Veiligheidsmanager bij De Klerk: “We hebben bewust voor Wijngaarden Veilig Goed gekozen vanwege onze jarenlange samenwerking en hun proactieve opstelling, productkennis en het meedenken in praktische oplossingen. Onze medewerkers dragen hun PBM’s de gehele werkdag, dit betekent ook dat deze comfortabel moeten zitten. Denk bijvoorbeeld aan de reddingsvesten. We hebben verscheidene modellen laten proef dragen door medewerkers, waarna zij konden aangeven welke het meest comfortabel zaten. Uiteindelijk hebben we twee modellen, die het best uit de proef kwamen, opgenomen in onze webshop. Ook voor onze veiligheidshelmen gaan onze medewerkers steeds meer over naar de helmen die van oudsher ook wel bekend staan als ‘klimhelmen’. Niet de meest goedkope, maar wel de meest comfortabele en ook extra veilig door de standaard kinband.“

Cees Adriaanse, accountmanager Wijngaarden Veilig Goed, onderstreept graag de jarenlange samenwerking met De Klerk: ”We hebben dezelfde Missie & Visie op veiligheid. Advies en het juiste gebruik van kleding en PBM’s zijn belangrijk. Veiligheid is ook bewust veilig werken en staat daarom hoog in het vaandel. De Klerk zorgt goed voor zijn personeel zodat zij hun werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren. De laatste jaren is de samenwerking intenser geworden met het opzetten en gebruik maken van het digitale Pro-account voor de medewerkers van De Klerk. Dit systeem is effectief en doeltreffend, ook voor de langere termijn. Een efficiënte werkwijze die de samenwerking versterkt.” Het betrekt de medewerkers ook meer bij het belang van de juiste PBM’s aldus Gijsbert: ”Door voor comfortabele veiligheidsproducten te kiezen én de mensen hierin te laten meedenken, wordt het veiligheidsbewustzijn vergroot. Mede hierdoor wil De Klerk in de toekomst verder groeien van de huidige Trede 3 op de Safety Culture Ladder naar Trede 4.”

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten