Veilige Heigording

dinsdag 12 september 2023

Binnen De Klerk zijn we bezig met het project “Veilige Heigording”. Het doel van het project is het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van de heiploegen bij het zetten van stalen funderingselementen, zoals buispalen en damwandplanken.

Deel dit bericht

Heigording -01

De heigording (ook wel heiframe genoemd) is het sjabloon dat wordt gebruikt om de funderingselementen in de juiste positie te plaatsen. De medewerkers van de heiploegen verrichten een deel van hun taken op de heigording, zoals: begeleiden van de funderingselementen bij het inhijsen, inmeten van de funderingselementen en afstellen van de heigording.

Heigording -02

Na eerdere proeven met en verbeteringen aan vorige versies, is kortgeleden een uitgebreide proef gedaan met de doorontwikkelde heigording. De heigording beschermt tegen struikelen, beknelling, vallen en te water raken en maakt een goede werkhouding en beperking van schadelijke trillingen mogelijk. Tijdens deze proef zijn diverse meetapparatuur en camerastanden ingezet om de effectiviteit van de optimalisaties van de heigording te beproeven en inzichtelijk te maken. De eerste analyses van deze proef zijn hoopvol en laten zien dat we de optimalisaties nu door kunnen voeren op al onze heigordingen.

Heigording -03

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten