Wereldhavendagen Rotterdam

woensdag 23 augustus 2017

In samenwerking met Vink Diesel en als onderdeel van de innovatie & voorlichtingsstand van het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) & het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB) zal De Klerk met heischip Noord de Wereldhavendagen afgemeerd liggen aan de Westerkade voor bezichtiging van de wereldprimeur; Paccar/DAF MX-11 EURO VI truckmotoren toegepast in nautische omgeving.

Deel dit bericht

Deze unieke innovatie is uitgevoerd door Vink Diesel BV uit Sliedrecht en afgelopen voorjaar zijn de motoren ingebouwd in ms Noord. Met een 15x lagere emissie op NOx en PM dan de huidige CCR2 uitstoot-eisen hebben deze uiterst schone & stille Euro VI motoren daarnaast ook een factor 3 lagere NOx en 10 x lagere PM emissie dan de Stage V eisen die pas in 2019 gaan gelden.

Daarnaast is heischip Noord met Sennebogen 2200E kraan een unieke en één van de schoonste combinaties qua emissie. Deze vakwerkkraan voldoet namelijk aan de TIER4final/Stage IV emissie-eisen en is bijzonder stil. Tellen we de combinatie schip EURO VI & Stage IV kraan bij elkaar op dan kunnen we dus spreken van een unieke machinecombinatie met één van de schoonste emissies in onze branche. Waarmee De Klerk op koers ligt op het gebied van milieu, CO2-emissie & duurzaamheid in onze markt; de Constructieve Waterbouw.

Wilt u de innovatie van EURO VI truckmotoren toegepast in nautische omgeving in de praktijk zien?

Wij heten u in het van harte welkom aan boord van ms Noord en de stand van BVB & EICB aan de Westerkade tijdens de komende Wereldhavendagen in het 1e weekend van september in Rotterdam.

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten