Chef Werkplaats: Devlin Lievaart

In deze rubriek maken we kennis met Devlin Lievaart. Devlin is, ondanks zijn jonge leeftijd van 27 jaar, al ongeveer 11 jaar verbonden met De Klerk. Devlin is iemand die naar eigen zeggen zich verveeld als hij geen druk ervaart. Dat zorgt nu voor een mooi verhaal van een vooruitstrevende De Klerker…

Delen

DL OMEHF 02

We gaan terug in de tijd: Devlin zit op het Gilde, in het vierde jaar van de gemengd-theoretische leerweg. Onderdeel van zijn opleiding is de drieweekse ‘snuffelstage’. Die heeft hij gevolgd bij De Klerk. Hij is toen niet direct blijven hangen, omdat hij ergens anders al een bijbaantje had.

Als hij zijn opleiding op het Gilde heeft afgerond, komt hij terecht op het Radius College in Breda. Hier volgt hij de opleiding Werktuigbouwkunde. In één van zijn stages, komt hij uiteraard weer bij De Klerk terecht . Op zijn opleiding heeft hij veel geleerd, maar zoals Devlin zelf zegt, blijkt hij vooral een doener.

Devlin is begonnen als bankwerker, maar kwam er snel achter dat hij ambitieus was. Met collega’s heeft Devlin het er wel eens over: “als we alles goed doen, komen we allemaal op ons plekkie”. Hij krijgt hierin geen ongelijk. In de jaren die volgen, krijgt Devlin op een bepaald moment de mogelijkheid om een ambitie waar te kunnen maken. Op 21- jarige leeftijd, krijgt hij de kans om samen met twee andere jonge collega’s een eigen werkplaats aan te gaan sturen. Dat is de werkplaats in Moerdijk. Vandaag de dag werkt Devlin nog steeds in die werkplaats, als chef werkplaats.

DL OMEHF 04

Uiteraard zijn we benieuwd hoe Devlin die periode van de opstart van de werkplaats in Moerdijk ervaren heeft. ”Een grote werkplaats, buiten Werkendam, met geweldige mooie grote projecten, hoe gaaf is dat?!”, vertelt Devlin lachend. Bijzonder vond Devlin, dat hij nooit het idee heeft gehad dat hij in deze grootse stap ‘gecontroleerd’ werd. Hij vertelde dat ze veel vrijheid hebben gekregen om er een eigen werkplaats van te maken. Er was altijd een luisterend oor, maar zelden een dwingend advies.

En zo werd de ambitieuze, gemotiveerde bouwer een chef werkplaats. De functie chef werkplaats omvat veel facetten. Onderdeel van het werk is plannen, begeleiden, controleren, en niet te vergeten: het logistieke gedeelte. Met ups en downs heeft Devlin deze doorgroeimogelijkheid aangepakt. Er komt namelijk veel bij de functie kijken. Je bent de logistieke planner, de contactpersoon voor uitzendbureaus en op bepaalde momenten zorg je er weer voor dat het koffiezetapparaat schoon is. De meeste energie haalt Devlin uit een projectoplevering. “Je bent dan altijd trots op je hele team dat er weer zoiets moois is opgeleverd”, zegt Devlin hierover. Aangezien iedereen hard werkt om weer een mooi project op te leveren, ronden ze bij het team van Devlin graag een project af met een feestelijk momentje.

Het mooiste project was volgens Devlin ‘De Vingerpier’ van de Afrikahaven: “Dat was het eerste project wat we in Moerdijk deden, een enorm project. Je leerde in lange lengtes werken, begeleiden, samenwerken en plannen; alles kwam in dat project samen. Het was een prachtig project om te doen. Dat zal me altijd bijblijven”.

DL OMEHF 01

Heb je ook interesse om te werken bij De Klerk? Neem dan contact op met Rachel Heuvelman via Rheuvelman@deklerkbv.nl

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten