Salarisadministrateur: Hanneke van den Heuvel

Van schippersdochter naar salarisadministrateur: in deze rubriek maken we kennis met Hanneke van den Heuvel.Hanneke werkt inmiddels al bijna 5 jaar bij De Klerk, en heeft de functie van salarisadministrateur.

Delen

HvdHS-01

Salarisadministratie was niet het beroep waar Hanneke in haar jeugd van droomde. Nee, na het examenjaar van mavo-D, had ze een ander toekomstbeeld. “Ik wilde eigenlijk matroos worden. Toen het moment dichtbij kwam dat ik een keuze moest maken, realiseerde ik wel dat ik veel moest achterlaten als ik ervoor zou kiezen om te gaan varen”, vertelt Hanneke. Dat was voor Hanneke een reden om verder te kijken dan het varende leven. Aangezien Hanneke graag organiseert, en houdt van taalvaardigheden, heeft ze toen gekozen voor de vervolgstudie Directiesecretaresse.

In 2000 is Hanneke begonnen met werken. In eerste instantie is ze aan de slag gegaan bij een bedrijf als secretaresse, wat uiteindelijk vooral een administratieve functie bleek te zijn. Er was nog niets geautomatiseerd in die tijd, waardoor je echt vanaf de basis de administratie leerde kennen, vertelt Hanneke.Na 8 jaar startte Hanneke met een andere baan, die nu wel meer gericht was op de functie van directiesecretaresse. Maar, financiële administratie en salarisverwerking werden ook hier weer een onderdeel van het takenpakket van Hanneke. 10 jaar lang heeft Hanneke ook met plezier dit werk gedaan.

In 2018 plaatst De Klerk een vacature in het Altena Nieuws voor de functie van “administratief medewerker”. De ouders van Hanneke zien de vacature en adviseren Hanneke om te solliciteren; dit is namelijk haar vakgebied, én ze houdt van alles wat met water te maken heeft. Op 1 november 2018 treedt Hanneke dan ook in dienst bij De Klerk.

Die functie van administratief medewerker blijft niet lang wat het is; al snel komen er veel meer verschillende taken in het takkenpakket. De administratieve functie werd immers meer en meer geautomatiseerd, waardoor Hanneke tijd kreeg voor andere werkzaamheden. Op een gegeven moment levert Hanneke ook een bijdrage aan de salarissen en ze voelt zich hier meer en meer in thuis en vond ze dat ze een keuze moest gaan maken.

HvdHS-02

De knoop werd doorgehakt, en de functie van Hanneke werd salarisadministrateur. Hierbij heeft Hanneke nog steeds een kleine bijdrage als administratief medewerker, maar de kern van haar functie ligt nu bij salarissen. In die functie heeft Hanneke veel ontwikkeling doorgemaakt. Naast het runnen van een huishouden met drie kinderen, gaat ze ook nog terug de schoolbanken in. Ze start in 2021 met de opleiding PDL, waar je leert voor je praktijkdiploma in salarisadministratie. Na het afronden van deze opleiding wilde Hanneke zich graag verder specialiseren. De opleiding die ze nu naast haar werk volgt is de opleiding voor Salarisadministratie in de Bouw. Deze opleiding richt zich specifiek op CAO Bouw:“je leert alle regels, en leert deze ook in de praktijk toe te passen”. Op die manier groeit Hanneke in haar huidige functie. Het liefst zou Hanneke na het afronden van deze opleiding nog een andere opleiding starten die zicht richt op de verloning staalbouw. “Ja, ik leer graag”, zegt Hanneke. “Ik ben ook blij dat die wensen mogelijk worden gemaakt bij De Klerk”!

Ook al kost een studie naast je werk en gezin veel tijd, het geeft namelijk ook veel voordelen. “Ik begrijp loonstroken nu écht. En als ik een verloning draai, weet ik vrijwel zeker dat deze klopt”, vertelt Hanneke. In haar huidige functie als salarisadministrateur, vindt Hanneke het mooiste van haar werk dat je altijd alert moet zijn. Alles moet kloppen, het kan niet half goed zijn. Het klopt, of het klopt niet. Daarnaast is het ook gewoon mooi om je vak steeds beter te leren begrijpen: “vroeger moest je alles als salarisadministrateur zelf berekenen, tegenwoordig doet het systeem ook veel voor je. Soms bereken ik wel eens iets zonder het systeem, en leuk om te zien dat het dan ook klopt”.

In de wereld van grote waterbouw en staalprojecten voelt Hanneke zich thuis, ‘uiteraard is een functie op kantoor heel anders dan in de realisatie van de projecten, maar je doet het bij De Klerk met elkaar en het is heel fijn om daarbij te horen’.

HvdHS-03

Heb je ook interesse om te werken bij De Klerk? Neem dan contact op met Rachel Heuvelman via Rheuvelman@deklerkbv.nl

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten