Afmeervoorziening duwbakkenligplaatsen Brienenoord

Staalconstructie

In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam maakt De Klerk Werkendam een nieuwe afmeervoorziening voor de duwbakkenligplaatsen Brienenoord op de Nieuwe Maas bij Oud-IJsselmonde.

Delen

Dit, in bouwteam ontwikkelde drijvende afmeersysteem, bestaat uit geleidepalen met drijvende remmingwerken en bolders. Totaal vijf ligplaatsen voor twee keer twee sets van vier duwbakken, waarmee het project dus uit tien remmingdelen en 20 palen bestaat.

De benodigde segmenten worden in eigen huis gefabriceerd door De Klerk Staalconstructie en deze segmenten zijn van groot formaat. Het gewicht van één remmingdeel, zonder de drijvers, bedraagt zo’n 72 ton.

De Klerk Waterbouw zal naar verwachting in het najaar van 2018 de palen heien en de remmingdelen plaatsen waarmee de duwbakkenligplaatsen Brienenoord een zeer robuuste, slijtvaste en veilige afmeervoorziening zullen krijgen.

Onderstaande timelapse video geeft een mooi beeld van de productie van deze remmingdelen van formaat.

Gerelateerde projecten

Alle staalconstructie projecten

Met het oog op morgen

De strijd tegen het water heeft ons land veel gebracht. Zoals een hoogwaardige civiele industrie die wereldwijd tot de verbeelding spreekt. De komende jaren wachten nieuwe uitdagingen waarin klimaatverandering het belangrijkste onderwerp zal zijn. Met bijna 150 jaar civiele ervaring gaan wij die uitdaging graag aan.

Lees verder
Sluiten