Afmeervoorziening duwbakkenligplaatsen Brienenoord

In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam heeft De Klerk Werkendam een nieuwe afmeervoorziening voor de duwbakkenligplaatsen Brienenoord gemaakt op de Nieuwe Maas bij Oud-IJsselmonde.

Delen

Dit, in bouwteam ontwikkelde drijvende afmeersysteem, bestaat uit geleidepalen met drijvende remmingwerken en bolders. Totaal vijf ligplaatsen voor twee keer twee sets van vier duwbakken, waarmee het project dus uit tien remmingdelen en 20 palen bestaat.

De benodigde segmenten worden in eigen huis gefabriceerd door De Klerk Staalconstructie en deze segmenten zijn van groot formaat. Het gewicht van één remmingdeel, zonder de drijvers, bedraagt zo’n 72 ton.

De Klerk Waterbouw heeft in het najaar van 2018 de palen geheid en de remmingdelen geplaatst waarmee de duwbakkenligplaatsen Brienenoord een zeer robuuste, slijtvaste en veilige afmeervoorziening hebben gekregen.

Onderstaande timelapse video geeft een mooi beeld van de productie van deze remmingdelen van formaat.

Gerelateerde projecten

Alle staalconstructie projecten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten