Nieuwe motoren ms IJmeer

woensdag 7 maart 2018

Duurzaamheid: ook op het water!
Als 2e schip in onze vloot heeft werkschip IJmeer de nieuwe schone PACCAR / DAF MX-11 Stage V motoren gekregen.

Deel dit bericht

Na de wereldprimeur van vorig jaar op ons heischip Noord; schone Euro VI roadmotoren toegepast in nautische omgeving, was het voor ons niet meer dan logisch om bij de hermotorisering van ms IJmeer te kiezen voor dezelfde toepassing.

Met een 15x lagere emissie op NOx en PM dan de huidige CCR2 normen voldoen deze motoren ruimschoots aan de Stage V eisen (2019).

2 stuks PACCAR / DAF MX-11 Stage V motoren zijn door Vink Diesel in Sliedrecht ingebouwd en afgelopen week vond de geslaagde en probleemloze proefvaart plaats.

ms IJmeer is weer in de vaart met een beduidend schonere emissie waarmee De Klerk op koers ligt op gebied van milieu, CO2-emissie en duurzaamheid in onze markt; de constructieve waterbouw.

De Klerk Werkendam, als geen ander door ons werk verbonden met het water, draagt hiermee wederom een innovatief steentje bij aan de duurzaamheid van waterrijk Nederland.

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten