Autoafzetsteiger Hartelhaven Rotterdam

In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam hebben we in de Hartelhaven diverse afmeervoorzieningen aanpast waaronder het realiseren van een compleet nieuwe auto afzetsteiger.

Delen

De openbare loskade in de Hartelhaven, waar de mogelijkheid bestond om auto’s af te zetten, was in zeer slechte staat. Daarom heeft HBR besloten deze op te heffen en te slopen. Om voor de binnenvaartschepen toch een mogelijkheid te creëren de auto af te kunnen zetten is een nieuwe autozetsteiger gerealiseerd. Voor deze werkzaamheden is er om de bestaande radarpost een damwandconstructie aangebracht ten behoeve van de grondstabiliteit. Tevens is voor het realiseren van de nieuwe autoafzetplaats een duwbakkenligplaats verwijderd en zijn verderop de huidige duwbakkenligplaatsen verlengd.

Gerelateerde projecten

Alle waterbouw projecten

Met het oog op morgen

De strijd tegen het water heeft ons land veel gebracht. Zoals een hoogwaardige civiele industrie die wereldwijd tot de verbeelding spreekt. De komende jaren wachten nieuwe uitdagingen waarin klimaatverandering het belangrijkste onderwerp zal zijn. Met bijna 150 jaar civiele ervaring gaan wij die uitdaging graag aan.

Lees verder
Sluiten