Renovatie Kade Het Nieuwe Werk Den Helder

In opdracht van Port of Den Helder renoveert De Klerk Waterbouw 'Kade Het Nieuwe Werk' in Den Helder.

Op deze pagina kunt u een maandelijkse projectupdate en meer informatie over dit project lezen.

Delen

Project update februari 2024

TERUGBLIK WEKEN 6 T/M 9

In het begin van februari is door kraanschip Volkerak (en Biesbosch) het laatste deel van de bestaande oude kade verwijderd. De duwbak, met het staal van de oude kade, en het kraanschip hebben vervolgens het project verlaten.

KHNW-wk6

Aan de landzijde van de nieuwe kade is een drainagesysteem aangebracht. Het drainagesysteem zal de grondwaterstand achter de kade op het gewenste peil houden.

Aansluitend is door High-5-Solutions gestart met het aanbrengen van de verankering. In week 7 is een ponton aangevoerd, waarop een boorkraan is geplaatst. De kraan brengt de ankers vanaf de waterzijde aan. Er worden twee stalen ankerstangen per buispaal aangebracht. Deze maand zijn totaal 110 van de 160 ankers aangebracht.

KHNW-wk8-1

VOORUITBLIK MAART

In maart zullen de laatste ankers worden aangebracht. Na het aanbrengen van de ankers kan de kade worden aangevuld met zand. Hiervoor zullen eerst de zanddepots (t.h.v. de toe- en uitrit) worden gebruikt. Nadat het zand is aangevuld kunnen de ankers met grote moeren worden vastgedraaid op de constructies in de buispalen.

KHNW-wk8-2

In de laatste weken van maart zal door firma K_Dekker worden gestart met het aanbrengen van de betonnen wand en betonnen deksloof (blauwe arcering). Hiervoor wordt een constructie van wapeningsijzer rondom de nieuwe kade opgebouwd. Vervolgens wordt deze constructie afgesloten met bekistingsplaten en kan het beton gestort worden. De betonconstructie van de kade wordt hiervoor verdeeld in 11 delen, welke achtereenvolgens worden gebouwd.

KHNW-wk8-3
3 - 2017-09 Kade Het Nieuwe Werk [cropped] - FF86100
1 - de mensen met de kade rechts
week 38
week 39-2
Week 39 (61)
Oktober  (3)
Oktober  (4)
Oktober  (1)
Oktober (5)
Oktober  (2)
kade
vd Bel
Biesbosch
wk50-2
wk50-1
wk50-3
KHNW-3-2
KHNW-5-3
KHNW-3-1
KHNW-5-1
KHNW-wk6
KHNW-wk8-1
KHNW-wk8-2

Gerelateerde projecten

Alle waterbouw projecten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten