LBC fase 2

Ruim twee jaar na de oplevering van fase 1, zullen we in het najaar van 2018 beginnen aan de realisatie van fase 2. Met het sloopwerk van de bestaande nautische voorzieningen en steigers zal dan gestart worden.

Delen

In april 2016 heeft de Klerk Waterbouw fase 1 opgeleverd van project: “Uitbreiding en vervanging van de nautische infrastructuur LBC Rotterdam B.V”. In fase 1 zijn er twee ligplaatsen met remmingwerken gecreëerd voor zowel binnenvaart- als zeeschepen, is er een aanvaarbeveiliging en brandblusplatform geplaatst en is er een betonnen steiger gebouwd van ca. 140 meter lang.

In fase 2 zullen de volgende onderdelen gebouwd/geplaatst gaan worden:

  • Een betonnen steiger (deels vloeistofdicht) van ca. 170 meter lang en 10 meter breed met daaronder stalen fundatiepalen
  • Een stalen remmingwerk voorzien van wrijfhout voor binnenvaartschepen met een totale lengte van ca. 100 meter
  • Een stalen remmingwerk voorzien van wrijfhout voor zeevaartschepen met een totale lengte van ca. 100 meter
  • Een aanvaarbescherming voor de steiger
  • Een verbindingsbrug tussen beide remmingwerken
  • Diverse grote stalen afmeerpalen met een doorsnede > Ø2500 mm voorzien van een bordes met sliphaken voor het afmeren van de zeeschepen

Gerelateerde projecten

Alle waterbouw projecten

Met het oog op morgen

De strijd tegen het water heeft ons land veel gebracht. Zoals een hoogwaardige civiele industrie die wereldwijd tot de verbeelding spreekt. De komende jaren wachten nieuwe uitdagingen waarin klimaatverandering het belangrijkste onderwerp zal zijn. Met bijna 150 jaar civiele ervaring gaan wij die uitdaging graag aan.

Lees verder
Sluiten