LBC fase 2

Ruim twee jaar na de oplevering van fase 1, is in het najaar van 2018 begonnen aan de realisatie van fase 2, met oplevering in de zomer van 2019.

Delen

In april 2016 heeft De Klerk Waterbouw fase 1 opgeleverd van project: “Uitbreiding en vervanging van de nautische infrastructuur LBC Rotterdam B.V”. In fase 1 zijn er twee ligplaatsen met remmingwerken gecreëerd voor zowel binnenvaart- als zeeschepen, is er een aanvaarbeveiliging en brandblusplatform geplaatst en is er een betonnen steiger gebouwd van ca. 140 meter lang.

In fase 2 zijn de volgende onderdelen gebouwd/geplaatst.

  • Een betonnen steiger (deels vloeistofdicht) van ca. 170 meter lang en 10 meter breed met daaronder stalen fundatiepalen
  • Een stalen remmingwerk voorzien van wrijfhout voor binnenvaartschepen met een totale lengte van ca. 100 meter
  • Een stalen remmingwerk voorzien van wrijfhout voor zeevaartschepen met een totale lengte van ca. 100 meter
  • Een aanvaarbescherming voor de steiger
  • Een verbindingsbrug tussen beide remmingwerken
  • Diverse grote stalen afmeerpalen met een doorsnede > Ø2500 mm voorzien van een bordes met sliphaken voor het afmeren van de zeeschepen
LBC-201
LBC2
LBC4
LBC3
LBC5
LBC6
LBC7
LBC8
LBC-202
LBC-204
LBC-203
LBC-205

Gerelateerde projecten

Alle waterbouw projecten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten