Oeververvanging Gouwe T9.3W - T9.5W

Langs de Gouwe tussen Alphen aan den Rijn en Waddinxveen is over een traject van ruim 5,2 kilometer de bestaande oeverbescherming vervangen door een nieuwe stalen damwandconstructie. De werkzaamheden zijn uitgevoerd vanaf eind 2016 tot in 2019 in opdracht van Provincie Zuid-Holland.


Delen

De nieuwe constructie bestaat uit stalen damwand met SI-verankering die wordt afgewerkt met zetsteen of betonnen deksloof elementen. Deze vervanging maakt het ook mogelijk om in de toekomst schepen met een grotere diepgang te ontvangen.

Omgevingsmanagement is naast het constructief technische een heel belangrijk aspect geweest en waren nadrukkelijk onderdeel van de aanbestedingsprocedure. Naast het belang van de doorstroming op het water moest er ook rekening gehouden worden met de bewoners die met hun tuin langs de Gouwe wonen. Het werk betekende ook dat we deze tuinen moesten vrijmaken om de damwand te vervangen. Hiervoor zijn duidelijke afspraken opgesteld met de bewoners en is er buiten één aanspreekpunt geweest (onze tuinsteward) waar omwonenden terecht konden wanneer ze vragen hadden.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in opdracht van Provincie Zuid Holland. Raymond van Gemerden, Projectmanager van de provincie is uitermate tevreden over de samenwerking:

“het is geen gemakkelijke klus. De roots van de Klerk liggen bij de waterbouw, daarnaast zijn voorbereiding en uitvoering naadloos op elkaar aangesloten en is omgevingsmanagement hierin op alle niveaus geborgd. Ik durf te zeggen dat ik experts in huis heb.”

Op woensdag 8 mei 2019 hebben gedeputeerde Rik Janssen van de Provincie Zuid-Holland en directeur Arie Schaap van De Klerk Waterbouw de 1e fase van de oeververvanging Gouwe feestelijk afgerond.

Hieronder een informatievideo over het project en de werkzaamheden.

Gouwe21
Gouwe22
Gouwe2
Gouwe4
Gouwe24
Gouwe26
Gouwe25
Gouwe1
Gouwe6
Gouwe10
Gouwe11
Gouwe9
Oplevering Gouwe T9-3 en T9-5
PENF0098
E1280390

Gerelateerde projecten

Alle waterbouw projecten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten