Small Scale's Breda

In opdracht van Gemeente Breda heeft De Klerk 2 stuks Small Scale’s vervaardigd in het kader van het GreenQuays Project.

Delen

Dit Europese project zet Gemeente Breda in voor de ontwikkeling van een verticaal ecosysteem langs de Nieuwe Mark in hartje stad Breda. De Small Scale proefopstelling is een nabootsing van de kade muur die de gemeente Breda in gedachten heeft en moet de bewoners dus een beeld geven hoe de toekomstige kademuur eruit gaat zien. De Small Scale bestaat uit een damwandprofiel met daarvoor een stalenwand waartegen de stenen van de kade tegenaan gemetseld worden. De ruimte tussen de damwand profiel en de stalen plaat wordt nu ingericht als groeiplaats voor bomen en struiken. De bomen komen via ronde openingen naar buiten en zullen zich op een natuurlijk manier moeten ontwikkelen. De ontwikkeling van de groeiplaats voor de bomen en struiken wordt gemonitord waarmee binnen het project uiteindelijk de beste en juiste wijze bepaald kan worden om de kademuren langs de gehele Nieuwe Mark in Breda te kunnen voorzien van een dergelijk verticaal ecosysteem. Meer informatie kun je vinden op de GreenQuays site van Gemeente Breda via https://www.greenquays.nl/

BGQ-01
BGQ-02
BGQ-03
BGQ-04

Gerelateerde projecten

Alle waterbouw projecten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten