Vernieuwen Brug 108 Amsterdam

In opdracht van Gemeente Amsterdam heeft De Klerk Waterbouw Brug 108 vernieuwd, inclusief de fundatie.

Delen

De bestaande brug over de Da Costagracht, aan de De Clercqstraat is tussen de voetpaden gesloopt en opnieuw opgebouwd, waarbij het doel was om de brug zo spoedig mogelijk weer functioneel te maken voor de tram en overig verkeer.

Het project is uitgevoerd in een beperkte bouwplaatsruimte, maar gedurende het werk zijn de fiets- en voetpaden over de gracht intact gebleven en waren de ondernemers in de buurt bereikbaar, waarmee de overlast voor ondernemers en bewoners tot een minimum beperkt is.

De werkzaamheden aan de fundatie en het dek van de brug hebben plaatsgevonden tussen maart en oktober van 2018, waarna in december de tram en overig verkeer weer gebruik kon maken van de vernieuwde Brug 108.

Gerelateerde projecten

Alle waterbouw projecten

Met het oog op morgen

De strijd tegen het water heeft ons land veel gebracht. Zoals een hoogwaardige civiele industrie die wereldwijd tot de verbeelding spreekt. De komende jaren wachten nieuwe uitdagingen waarin klimaatverandering het belangrijkste onderwerp zal zijn. Met bijna 150 jaar civiele ervaring gaan wij die uitdaging graag aan.

Lees verder
Sluiten